Naszą specjalnością jest produkcja ziemniaka zarówno konsumpcyjnego jak i dla przemysłu przetwórczego. W swojej ofercie mamy różnorodne odmiany ziemniaków, aby zaspokoić gusta wszystkich naszych klientów.
Produkty podlegają procesowi konfekcjonowania, który obejmuje:
– frakcjonowanie według wielkości bulw
– czyszczenie bulw na sucho lub ich mycie
– odrzucanie bulw z wadami
– ważenie i napełnianie opakowań jednostkowych
– formatowanie opakowań zbiorczych
– etykietowanie
Certyfikat GlobalGap
Proces uprawy i konfekcjonowania ziemniaków prowadzony jest według najwyższych standardów, czego świadectwem jest certyfikat GlobalGAP. Wysokiej jakości maszyny do sortowania między innymi sortownik optyczny pozwalają na unowocześnienie procesu produkcji.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą
Typ kulinarny A
Kolor miąższu: jasnożółty Doskonałe do sałatek. Dobrze nadadzą się do pieczenia.
Ziemniaki o czerwonej skórce
Kolor miąższu: jasnożółty Doskonałe do zapiekania i jako dodatek do potraw
Typ kulinarny B
Kolor miąższu: jasnożółty Doskonałe do szybkiego gotowania i jako dodatek do zup.
Ziemniaki fioletowe
Kolor miąższu: fioletowy Doskonałe do zup, sałatek i dekoracji
Typ kulinarny C
Kolor miąższu: żółty Doskonałe na kluski, pyzy, pierogi oraz knedle
Małe ziemniaczki
Kolor miąższu: jasnożółty Doskonałe do pieczenia, gotowania, zup, smażenia i sałatek.
Typ kulinarny A
Kolor miąższu: jasnożółty Doskonałe do sałatek. Dobrze nadadzą się do pieczenia.
Typ kulinarny B
Kolor miąższu: jasnożółty Doskonałe do szybkiego gotowania i jako dodatek do zup.
Typ kulinarny C
Kolor miąższu: żółty Doskonałe na kluski, pyzy, pierogi oraz knedle
Ziemniaki fioletowe
Kolor miąższu: Doskonałe do zup, sałatek i dekoracji
Ziemniaki o czerwonej skórce
Kolor miąższu: jasnożółty Doskonałe do zapiekania i jako dodatek do potraw
Małe ziemniaczki
Kolor miąższu: Doskonałe do pieczenia, gotowania, zup, smażenia i sałatek.